G.C.R.S. lanseaza competitia: Rucsacul cu proiecte

Andrei Ceauru • Oportunități

G.C.R.S. lanseaza competitia: Rucsacul cu proiecte

Stockholm, 13 August 2014. Studentii Romani de pe Mapamond – Global Confederation of Romanian Students (G.C.R.S.), in colaborare cu 10 pensiuni montane din Romania, organizeaza in perioada 02 august – 20 octombrie competitia de proiecte Rucsacul cu proiecte.

Conditii de participare

Competitia se adreseaza elevilor si studentilor vorbitori de limba romana, membri ai Global Confederation of Romanian Students.

Elevii si studentii interesati sunt incurajati sa creeze si desfasoare un proiect educational, social sau cultural propriu, sau sa participe la proiectul propus de G.C.R.S. – Muzeul, parte a dezvoltarii noastre.

Participarea la proiecte, atat cele creatie proprie cat si cel sugerat de organizatori, se face in grupuri de cate 20 de elevi/studenti. Grupurile vor contacta muzee sau alte institutii culturale locale in vederea desfasurarii unor activitati de voluntariat pe o perioada de minimum 3 zile.

La finalul activitatii de voluntariat sau in timpul acesteia, echipele au obligatia de a promova in mass-media locala, judeteana, regionala sau nationala activitatile pe care le intreprind sub egida G.C.R.S.

Fiecare echipa primeste un punctaj in functie de activitatile derulate si de numarul de aparitii in mass-media. Cele 10 echipe castigatoare sunt desemnate de catre un juriu alcatuit din membri ai Departamentului Proiecte din cadrul G.C.R.S.

Premii

G.C.R.S. premiaza cele 10 echipe cu cel mai mare punctaj, participante la competitia Rucsacul cu proiecte, cu o excursie de 2 zile la munte, cazarea fiind oferita de catre pensiunile partenere. In total, 200 de tineri si 20 de profesori insotitori pot beneficia de excursiile-premiu.

Procedura de inscriere

Inscrierea echipelor se face exclusiv online, pe site-ul G.C.R.S., prin completarea unui formular de inscriere, care poate fi accesat pe pagina web a organizatiei.

Regulamentul complet al proiectului poate fi accesat pe site-ul G.C.R.S. (www.gcrs.ro/proiecte/proiecte-cu-premii/)

G.C.R.S. le ureaza participantilor mult succes!

Despre G.C.R.S.

Global Confederation of Romanian Students este un ONG infiintat in Regatul Suediei. Obiectivul principal al G.C.R.S. este sprijinirea tinerilor vorbitori de limba romana care urmeaza sau doresc sa urmeze studii universitare, atat in tara cat si in strainatate.

G.C.R.S. isi propune sa faciliteze integrarea vorbitorilor de limba romana in tarile in care acestia studiaza si sa promoveze dialogul cu societatea civila şi cu instituţiile publice pentru o mai buna intelegere a nevoilor studenţilor cunoscatori de limba romana.

Contact:

Website-ul G.C.R.S: www.gcrs.ro

Vicepreşedinte Comunicare, Informare si P.R. G.C.R.S. – Corina Diana Deaconu

E-mail Departamentul Comunicare, Informare si P.R.: relatii.presa@gcrs.ro