Oportunitati in timpul studentiei

Roxana Florescu • Oportunități

Oportunitati in timpul studentiei

Pe langa absolvirea examenelor, studentii sunt nevoiti sa se gandeasca si pe termen lung la soarta lor, iar prima intrebare care vine in mintea unui proaspat licentiat va fi: “ce voi face imediat dupa absolvirea facultatii?”. O intrebare cu suisuri si coborasuri, daca raspunsul incepe sa fie pus in practica. Majoritatea angajatorilor au ca prima cerinta in randul tinerilor licentiati, dornici de angajare, un minim de experienta in campul muncii, fapt care, de cele mai multe ori, pune piedici in urmarea carierei dorite.

De recomandat pentru evitarea unei astfel de probleme este alegerea si practicarea unui job in anii studentiei, chiar si pe timp de vara (cel mai recomandat, datorita timpului disponibil). Munca in studentie este cea mai potrivita optiune pentru studentii care se gandesc deja la viitor si care aleg sa urmeze o cale mai usoara spre o viitoare angajare.

Sfatul specialistilor, recomandat in special studentilor in anii terminali, sta in oportunitatea de participare si angajare  in domeniile urmate in timpul facultatii, in scopul obtinerii de experienta, lucru cerut de toate firmele angajatoare de proaspeti absolventi de facultate. Pe langa acestea, orice tip de job ales in timpul anilor de studentie aduce un plus in fata angajatorului, prin urmare, un plus si in obtinerea viitorului loc de munca.

Ofertele pentru studenti  nu intarzie sa apara, iar site-urile de recrutare se afla printre primele locuri cand vine vorba de oportunitati de munca oferite. Spre exemplu, persoanele care se pot adapta usor muncii in echipa, cu un aspect fizic placut si cu o oarecare pricepere spre comunicare, se pot orienta catre agentiile de marketing, in domeniul vanzarilor, pe un job de promoter.

Practica intr-o companie este iarasi o alegere potrivita pentru un student. Aici se poate lucra pe baza de voluntariat intr-un ONG, pe o perioada de sase luni. Nimic mai satisfacator, atat pentru student, care se alege cu un pachet de experienta dobandit in anii facultatii, cat si pentru angajator, dornic de absolventi bine pregatiti din punct de vedere profesional.