Peste 60 de speakeri vor fi prezenti la DevTalks Cluj 2018

Adrian Cinjau • Oportunități

Peste 60 de speakeri vor fi prezenti la DevTalks Cluj 2018

Lewis Horne, fondatorul mașinii electrice Uniti va fi prezent la DevTalks, pe 16 mai, în Cluj-Napoca

Peste 60 de speakeri internaționali de la companii precum IBM, Microsoft, BBC News și Eventbrite vor fi prezenți la DevTalks 2018

Pe 16 mai, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, va avea loc cea de-a patra ediție DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din România. 

Peste 1000 de developeri și pasionați de tehnologie se vor întâlni în cadrul DevTalks, un eveniment cu tradiție pentru comunitatea IT atât din Cluj-Napoca, cât și din împrejurimi. Evenimentul se remarcă prin amploarea temelor abordate, diversitatea speakerilor prezenți, dar și impactul creat de prezența numărului mare de developeri, antreprenori, investitori și companii renumite din domeniu. Cu fiecare ediție, DevTalks contribuie la crearea unui context potrivit pentru evoluția industriei și transformarea comunității, prin încurajarea proiectelor inovatoare și a schimbului de idei. 


Ediția cu numărul 4 a evenimentului DevTalks Cluj-Napoca aduce împreună peste 60 de speakeri, lideri și profesioniști IT atât din România, cât și din SUA, Canada, Hong Kong, Marea Britanie, Germania, Suedia, Elveția și Polonia. Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu, printre profesioniștii care vor urca pe scenă se află:

Lewis Horne – Fondator și CEO Uniti Sweden 

Alvin Ourrad – Cloud Architect la BBC News

Jennifer Wong – Software Engineer la Eventbrite

Gerrit Grunwald – Senior Software Engineer la Canoo 

Júlia Biró – Infrastructure Engineer la Prezi 

Henri Tremblay – Java Champion și Senior Software Engineer la Terracotta


Această ediție DevTalks propune șapte scene dedicate sesiunilor de conținut cu un impact major asupra societății actuale. Scena principală la această ediție va fi cea de Emerging Technologies unde vor fi discutate cele mai noi subiecte precum crearea unor soluții bazate pe inteligența artificială, impactul pe care accesibilitatea în tehnologie îl are asupra utilizatorilor, dar și modul în care developerii și antreprenorii vor beneficia de schimbările aduse de crearea de conținut prin intermediul realității virtuale, realității augmentate și realității mixte până în anul 2020. Pe scenă va urca și speakerul Audrey Tang, hacker civic și ministrul digital al Taiwanului responsabil cu inovația socială care va vorbi despre Inteligența Artificială prin prisma unei povești despre democrație.

La fel ca la edițiile anterioare, scenele de Web&Mobile și Datafication vor aborda noile trenduri din domeniu precum evoluția JavaScript, protejarea userilor în ecosistemul web bazat pe inteligența artificială, dar și impactul pe care Regulamentul European privind protecția datelor (GDPR) îl va avea asupra modului în care stocăm datele. Pe scena de DevOps vor urca speakeri care vor discuta despre cum vor evolua instrumentele și modalitățile prin care DevOps este integrat atât în cadrul startup-urilor, cât și în marile companii. 

În premieră la DevTalks Cluj-Napoca vor fi amenajate 3 noi scene. Noutatea acestei ediții este reprezentată de introducerea a trei noi scene precum Java, Automotive și Product Management unde vor fi abordate subiecte de impact pentru evoluția actuală a industriei IT. 

Aflat pentru prima dată la un eveniment din România, Lewis Horne va fi prezent la DevTalks pe scena de Automotive pentru a povesti mai multe despre crearea mașinilor în contextul tehnologiilor actuale și impactul acestora asupra orașelor moderne. Mai mult, în interviul oferit pentru DevTalks, Lewis a vorbit despre motivația de a construi mașina electrică Uniti și impactul pe care acestea îl vor avea în viitor asupra societății. 

“Putem spune că era mobilității bazate pe cloud este aici, dar partea de hardware construită cu un anumit scop nu exista, acesta fiind un lucru necesar. Cu hardware-ul potrivit, putem avea o platformă care are caracteristicile necesare pentru autonomie și pentru o experiență de utilizator pregătite pentru viitor. Mașinile electrice, conectate și autonome vor face lucrurile mai accesibile din punct de vedere economic pentru mai mulți oameni, vor oferi caracteristici mult mai impresionante, vor fi mai sigure, mai curate și mobilitatea noastră va avea mai multă sens decât în prezent.”

Scena de Java va aduce împreună speakeri de la companii precum Canoo, Burberry, Terracotta sau Adobe Systems România, iar scena de Product Management va aborda teme despre cum să construiești o experiență de utilizator bazată pe o conversație naturală umană sau cum arată viitorul business-urilor din sectorul de mobile development în era comunicării influențată de tehnologie. 


Parte din experiența DevTalks sunt și zonele special amenajate pentru a facilita interacțiunea dintre participanți, dar și divertismentul în cadrul evenimentului. Zona expozițională se va transforma din locul în care companiile IT își vor prezenta cele mai noi proiecte în spațiul neconvențional cu sesiuni de live coding și modalități practice de interacțiune și prezentare a celor mai inovatoare tehnologii.

Evenimentul DevTalks este realizat cu ajutorul partenerilor noștri care vor participa atât în zona expozițională, cât și în cadrul sesiunilor de conținut. Printre aceștia se numără: Accesa, Metro Systems, UiPath, Yardi România, SDL, Frequentis, Dual IT, MHP – A Porsche Company și Porsche Engineering.

Mai multe detalii despre eveniment și achiziționarea biletelor la DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro/cluj/.  În plus, portalul de carieră www.hipo.ro sponsorizează 100 de invitații la eveniment. Cei care doresc să obțină un bilet gratuit la DevTalks Cluj-Napoca pot aplica aici: https://goo.gl/8rLv3v