Scoala de vara pentru tinerii pasionati de antreprenoriat

Andrei Ceauru • Oportunități

Scoala de vara pentru tinerii pasionati de antreprenoriat

Școala de vară EntEx este un proiect dezvoltat de tineri pentru tinerii cu un puternic spirit antreprenorial. Este un program ce se va desfășura în 5 orașe diferite din Europa și are ca scop promovarea spiritului antreprenorial responsabil.

JADE România, în parteneriat cu EntEx organizează Entrepreneurship Experience Programme în perioada 7-10 iulie 2014. Evenimentul va avea loc la Connect Hub, București şi îşi propune să reunească 100 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-28 de ani cu scopul de a susține și dezvolta spiritul antreprenorial pe baza unei metodologii originale de coaching.. Pe lângă tineri, evenimentul va avea ca invitați antreprenori din România și din afară pentru un schimb de experiență valoros

Obiectivul nu este ca participanţii poate să deveniă antreprenori imediat după finalizarea programului, ci în primul rând să își dezvolte abilitați practice apreciate în piața muncii. Conferinţa pune accent pe inovaţie, mai exact pe trasarea unor noi modele de afaceri şi transformarea companiilor mari în agenţi economici flexibili care să răspunda rapid nevoilor pieţei.

Conform directorului Institutului European pentru Leadership Industrial(EIIL), Steven Price, partenerul educațional al acestui program, EntEx este diferit de toate celelalte proiecte pentru că ” Viziunea acestui proiect nu este sa te învețe cum să faci un Business Plan sau cum să ai un pitch perfect. În schimb el îți oferă ocazia, printr-o abordare practică și interactivă să descoperi ce caracteristici și acțiuni fac dintr-o persoană un antreprenor de succes.”

Atât JADE România, cât și echipa  EntEx lucrează cu entuziasm pentru a face din acest program o experiență cât mai memorabilă pentru participanții din fiecare țară. Liza Gutium, președinte JADE România și project manager pentru București spune: “Am avut ocazia să particip la un proiect ce avea la bază conceptul EntEx și sunt fericită că vom organiza un astfel de eveniment și în București.  E o oportunitate minunată pentru tineri să interacționeze și să se dezvolte altfel decât sau obișnuit și vom depune tot efortul pentru a se întampla asta.”

Mai multe detalii puteţi găsi pe www.ent-ex.eu

Evenimentul este deschis pentru tinerii cu spirit antreprenorial din toate domeniile.

JADE Romania este formata din patru Junior Enteprise-uri, Business Organisation for Students, Theory and Practice, DaAfaceri si Liga Studentilor Electronisti. Cu o istorie de 20 de ani, JADE Europe a sustinut dezvoltarea educatiei antreprenoriale in randul studentilor din peste 280 de organizatii din Europa si Brazilia. Printre companiile cu care au colaborat se numara: Microsoft, Google, ING, Podio, Visa Print etc. Junior Entrepreneur defineşte o persoană caracterizată de spirit antreprenorial, iniţiativă, implicare proactivă şi preocupată de dezvoltarea personală şi a mediului de afaceri.