Asigurarea internațională de sănătate, pe lista de priorități a studenților români

Andrei Ceauru • Studenție

Asigurarea internațională de sănătate, pe lista de priorități a studenților români În România, unul dintre beneficiile studenției îl reprezintă planul de asigurare medicala de bază oferit gratuit pe toată perioada facultății. Chiar și cu acest plan garantat, se știe că bugetul studenților este unul destul de restrâns și investiția în îngrijirea medicală de rutină, uneori chiar și în tratamente de urgență este minimă.

Principala cauză, așa cum o arată numeroase studii, o reprezintă costurile semnificative ale serviciilor medicale pe care asigurarea de sănătate inclusă în contractul de student nu le poate acoperi integral, sau chiar deloc, în funcție de caz.

Potrivit unui studiu al Life Happens (The Life and Health Insurance Foundation), peste 50% dintre mileniali, inclusiv studenți, nu iau în calcul riscurile medicale.

Când subiectul unei asigurări de sănătate privată apare în discuție, 70% dintre ei susțin că prețul acesteia este prea mare, și folosesc acest lucru ca motiv pentru a evita achiziționarea unui plan de asigurare medicală. Cu toate astea, același segment de vârstă cheltuie, în fiecare an, aproximativ 16 miliarde de euro, pe afecțiunile medicale apărute în urma unui accident auto, spune Centrul pentru Control al Bolilor.

Pentru studenții care aleg să părăsească țara de domiciliu în vederea continuării studiilor, lucrurile se complică din punct de vedere al accesului la servicii medicale. Asigurarea medicală de bază nu este valabilă în afara țării, iar costurile serviciilor medicale în afara țării pot fi colosale. Pentru acești studenți, companiile asiguratoare pun la dispoziție planuri de asigurare de sanatate privata.

De ce asigurare de sănătate internațională?
În primul rând pentru că poate fi accesată atât în țara de domiciliu, cât și în afara ei, în orice clinică din lume, pe durata întregului an. În al doilea rând, aceste planuri garantează acoperire mai mare pentru o gamă largă de servicii: control medical de rutină, intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistică avansată sau chiar servicii de prevenție și tratament pentru cancer și alte boli cronice.

Cum pot studenții beneficia de un plan de asigurare de sănătate internațională?
E foarte simplu! O poliță privată poate include un număr nelimitat de persoane, astfel că studenții, înainte și după 18 ani, pot fi incluși în planul de asigurare al unuia dintre părinți. Astfel, întreaga familie va avea acces la furnizori medicali renumiți din întreaga lume, indiferent de serviciul medical necesar, pentru un cost redus.

În cazul MediHelp International, costul unei polițe de asigurare medicală internațională este cuprins între 2 și 7 euro și garantează o acoperire internațională de până la 3,000,000 euro, pentru întreaga familie.