Ca student, este bine sa economisesti pentru sarbatorile de iarna

Sergiu Porcaras • Studenție

Ca student, este bine sa economisesti pentru sarbatorile de iarna

Chiar daca este considerata luna cadourilor si poate cea mai frumoasa perioada din iarna, decembrie reprezinta pentru multi dintre noi o luna destul de costisitoare, cu atat mai mult pentru studentii al caror venit se poate calcula numai din bursa de la facultate, asta in cazul in care ea exista. De aceea e bine sa fim pregatiti din timp. Asa ca pe langa zilele onomastice, sau Revelionul, unde fie ca vrem fie ca nu, trebuie sa avem macar un mic buget, este bine sa ne gandim si la perioada Craciunului.

In cazul in care mergi numai la parinti acasa, este de bun simt sa nu te duci cu mana goala, iar in ultima perioada au aparut tot felul de combinatii de cadouri de Craciun, destul de frumoase ca design si avantajoase in acelasi timp la pret. Este vorba despre acele cosuri cu cadouri de Craciun, care se fac special pentru aceasta perioada, putand fi comandate destul de simplu si in mediul online. Pe internet exista o sumedenie de asfel de site-uri, altele mai bune, altele mai putin bune, important este sa stii sa cauti. Un asfel de cos cu cadouri ajungand sa coste de la 50 de lei pana la cateva sute de lei, in functie de complexitatea lui.

De ce este important sa facem o economie?

Studentii nu au bani, sau majoritatea dintre ei nu dispune de o suma suficient de mare, pentru a face fata intregii luni decembrie, plus cateva zile din ianuarie. Iar daca mai punem in calcul si eventualele zile onomastice, este posibil sa realizam ca nu avem cum sa facem fata. De aceea este bine ca macar un procent minim din banii primiti de la parinti sau din bursa de la facultate sa-l pastram pentru perioada sarbatorilor de iarna. Nu este foarte greu si in acest fel nu o sa resimtim foarte tare cheltuielile alocate pentru cadourile din luna decembrie.

Foarte multi studenti se gandesc din timp la o astfel de economie, iar cu banii pe care ii castiga in timpul vacantei de vara, ajung sa-i pastreze special pentru a-si face o vacanta de Revelion, sau pentru a putea face cateva cadouri atunci cand se duc in vizita de Craciun. Nu este tocmai simplu, insa studentia este o perioada si de sacrificiu, chiar daca este considerata cea mai frumoasa perioada a vietii noastre.