Cum am ajuns la Politehnica Bucuresti?

Sergiu Porcaras • Studenție

Cum am ajuns la Politehnica Bucuresti?

Pentru ca dintotdeauna mi-am dorit sa fiu inginer si consider ca Politehnica este singura universitate care poate sa-mi indeplineasca acest vis maret pe care il am.

 

Cat la suta crezi din acest raspuns?

Sa zicem un procentaj. Dar hai sa-ti spun eu care sunt primele doua mari avantaje care te-au determinat sa dai aici:

In primul rand, Politehnica iti asigura camin, indiferent de media de admitere si alti factori, lucru pe care alte universitati din Bucuresti nu prea pot sa-l indeplineasca.

Si-n al doilea rand se intra usor chiar si la facultatile care sustin examen. Pentru ca sunt foarte multe locuri bugetate puse la bataie. Si nu cred ca 1, 2 pe loc, in comparatie cu 10, 20 reprezinta un mare pericol.

Practic la inceput visul tau maret de a ajunge inginer se rezuma cam la aceste doua lucruri.

 

Insa cel mai dezavantajos pentru tine este atunci cand te lasi purtat de val si printr-o conjuctura nefericita ai ajuns la Politehnica. Poate vroiai sa devii actor sau popa si printr-un miracol dumnezeiesc ai ajuns sa faci inginerie. Cine stie? Poate Dumnezeu are alte planuri cu tine! Si-abia prin anul 2 cand toate materiile care se termina in „tehnica” incep sa-si faca aparitia, observi practic ca L-ai apucat pe Dumnezeu de-un picior. Pentru ca nu degeaba un Preafericit a construit o biserica chiar in campusul universitar. Poarta numele de Biserica „SF Cinci” si are menirea ca in perioada sesiunilor sa aline durerea studentilor cazuti pe la examene.

 

Dar e frumos!

Si cand ajungi la sfarsit si tragi o linie, realizezi ca indiferent in ce circumstante ai ajuns, Politehnica chiar iti va fi de folos si te va ajuta in tot  ceea ce ti-ai propus sa faci! E doar o chestiune de timp!