Cum economisim bani pentru vacanta?

Sergiu Porcaras • Studenție

Cum economisim bani pentru vacanta?

Exista aici doua variante: una scurta si una mai lunga!

Daca e sa o luam pe cea scurta, e foarte simplu. Nu economisim niciun ban, pentru ca si-asa sunt prea putini si la urma urmei de ce sa ne chinuim atat de mult? Si le cerem frumos parintilor ceva bani pentru cateva zile de munte sau mare.

 

Insa daca nu te lasa constiinta si vrei sa fii pe cont propriu inca din facultate, este putin mai greu! Asa ca trebuie sa o iei cu inceputul! Ori te duci la munca, ori din putinii bani pe care ii ai pe saptamana, poti strange o parte din ei, bineinteles cu cateva luni inainte de vacanta. Si asa te trezesti in august si fara bani si chinuit din cauza economiei pe care ai facut-o.

 

Asa ca mergi frumos si-mparte pliante! Ca sunt slava Domnului prin toate orasele. Si cu banii pe 6 luni de impartit pliante poti pleca intr-o vacanta de Craciun. Ce mai conteaza cu tu vroiai vara!

Sau mai bine e sa-ti gasesti un job chiar la mare sau la munte. Sunt atat de multe oferte pentru studenti si nu numai. Ospatari, chelneri, ajutori de bucatari, etc! Asa imbini utilul cu placutul si dupa un timp iti poti chema si prietenii! Macar pot sta linistiti ca nu le scuipa nimeni in mancare!

 

Din pacate, titlul articolului va ramane o enigma. Nu prea stiu cum sa economisesti bani, mai ales in studentie. Cand tu ai atata nevoie si de ultimul leut pus deoparte pentru o sticla de bere sau pentru salamul de vara mult prea dorit. Asta in caz ca nu esti finantat de la doua surse! Dar mai rar se intampla minuni din-astea.

 

Singura varianta ramane sa va-ntreb eu pe voi! Tu cum economisesti bani pentru vacanta?