Cum gasesti cel mai ieftin si bun RCA

Andrei Ceauru • Studenție

Cum gasesti cel mai ieftin si bun RCA

Studentii si in general tinerii, pusi in fata unei polite RCA, sunt ca apa si uleiul. Practic, foarte putini tineri ajung sa isi faca o astfel de asigurare pe numele lor, iar motivul este foarte simplu: Pretul foarte piperat. Desi, atunci cand vine vorba despre tineri, ar trebui sa discutam despre produse si servitii mult mai ieftine, o polita de asigurare RCA poate sa ajunga chiar si la 1000 de euro pe an, lucru deloc apreciat.

De ce costa atat de mult o polita RCA pentru tineri?

In principiu, asiguratorii calculeaza preturile in functie de istoricul pe care il are fiecare sofer. Cei care au accidente la activ, sunt obligati sa plateasca mai mult in timp ce persoanele care au avut o activitate exemplara in trafic, platesc mult mai putin. Atunci cand vorbim de tineri insa, preturile sunt deja mari, acestia fiind taxati cu foarte multi bani, indiferent de experienta, de temperament sau de istoric.

Explicatia ar fi faptul ca tinerii sunt mult mai predispusi la tamponari si la accidente decat persoanele in varsta, insa acest lucru este privit doar in ansamblu de catre asiguratori, existand si tineri atenti si corecti.

Ce se intampla cu tinerii care nu vor sa plateasca mii de lei pentru o asigurare RCA?

Solutii exista, iar cea mai intalnita este achizitia masinii pe numele unui parinte. Economia este substantiala, in conditiile in care o persoana pana in 25 de ani poate sa plateasca chiar si 4400 de lei pentru polita, in timp ce un parinte al persoanei, nu plateste mai mult de 550 de lei.

De asemenea, mai exista solutia adaugarii pe certificatul de inmatriculare a inca unui sofer, care sa aiba o varsta rezonabila si sa nu aiba probleme sau chiar sa apelezi la vanzatori de RCA care sunt pregatiti sa incalce regulile pentru a te ajuta. Cei din urma fac un lucru cat se poate de ilegal, asadar, sunt de evitat.

Evident, nu sunt cele mai corecte solutii. Se pot gasi si asiguratori care ofera RCA ieftin, chiar daca esti tanar si achizitionezi masina pe numele tau. Pentru asta insa, trebuie sa tii cont de cateva criterii, in asa fel incat sa gasesti un RCA care sa fie atat performant, cat si ieftin.

Cum gasesti, asadar, cel mai ieftin RCA?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cauti compania care iti face cel mai bine cu ochiul. Din fericire, ai la dispozitie mediul online si comparatoare de preturi, precum cel de pe romasig.ro, asadar, nu este o misiunea grea si costisitoare sa descoperi companiile cu cele mai mici preturi. Evita insa alegerea primului asigurator cu pret mic, doar pentru ca are un pret mic. Daca vrei perforomanta, trebuie sa acorzi atentie fiecarui detaliu si fiecarei clauze pe care o gasesti in polita.

Daca ai ales RCA-ul, incearca sa verifici toate detaliile inscrise pe polita, cum ar fi datele inscrise pe aceasta, suma acoperita de companie in caz de accident sau conditiile ascunse.

Este foarte important ca asiguratorul sa acopere intreaga dauna in cazul in care se intampla un accident, deoarece in caz contrar, pagubitul te poate da in judecata pentru recuperarea sumelor neplatite.