Cum sa iti organizezi timpul in sesiune?

Sergiu Porcaras • Studenție

Cum sa iti organizezi timpul in sesiune?

Daca esti student la Politehnica, e simplu! Pur si simplu trebuie sa afli cand sunt programate examenele si cu o zi inaintea examenului te apuci de invatat, de facut tot felul de copiute, servite si multe alte strategii pentru a lua macar un cinci de trecere care dupa cum stim cu totii se ia cel mai greu.

Dincolo de tot umorul studentilor de la politehnica, trebuie totusi ca in perioada sesiunii sa stii foarte bine cum sa-ti organizezi timpul. Si pentru a nu ajunge sa o dai in extreme cu invatatul, cu mancatul, sau cu dormitul este necesar sa asculti si de la cei mai mari, dar mai important e sa inveti tu cum sa te organizezi, pentru a face fata cu brio examenelor din cele doua sesiuni.

 

In primul rand trebuie sa ai un mediu propice invatatului (si aici ma refer la faptul ca trebuie sa cazi de comun acord cu colegii de camera pentru evitarea unor posibile neintelegeri din cauza necomunicarii. Iar in cazul in care nu reusesti sa faci acest lucru, cel mai bine e sa-ti gasesti un loc, ori intr-o sala de lectura, sau la biblioteca universitatii.

 

Nu trebuie sa stai cu orele sa inveti, deoarece ajungi la extenuare, iar creierul nu mai poate asimila informatii la fel de bine. Foarte multe persoane prefera sa invete noaptea din cauza linistei si din acest motiv isi dau absolut tot programul peste cap. Trebuie sa ai mare grija cu consumul excesiv de cafea, cola, sau energizante. La fel si consumul de dulciuri in aceasta perioada este destul de ridicat.

 

Stresul este cel mai mare dusman. De aceea este nevoie sa te relaxezi la fiecare doua ore minim o jumatate de ora. Daca e vara poti iesi la o plimbare prin parc, iar daca este iarna iti poti face o cafea, un ceai, faci o pauza de o tigara, mai vorbesti cu un coleg, mai intri putin pe facebook, insa nu mai mult de 30 de minute.

 

Cel mai bine e sa incepi din timp sa inveti. Asta te va ajuta foarte mult in timpul sesiunii si nu ai sa te mai simti foarte stresat, incordat si oarecum presat de examenele pe care trebuie sa le dai. Iar daca stii cum sa-ti organizezi timpul in sesiune, iti va fi mult mai usor sa treci cu brio peste ea.