De ce sa optezi pentru un apartament in colocatie

Andrei Ceauru • Studenție

De ce sa optezi pentru un apartament in colocatie

Apartamentul in colcatie este o optiune din ce in ce mai in voga, mai ales in marile orase. Principiul este foarte simplu-doua sau mai multe persoane impart acelasi apartament. Uneori adorata, alteori detstata, viata in colocatie prezinta numeroase avantaje care trebuie luate in considerare.

O chirie mai mica

Cu cat apartamentul este mai mare, cu atat este chiria mai mare. Apartamentul in colocatie este deci modalitatea ideala de a ocupa un apartement mai mare si de a plati o chirie mai mica in acelasi timp. Nu vei renunta deci nici la confort, nici la calitatea vietii.

O suprafata mai mare si mai mult confort

Daca spunem mai multe persoane, spunem si un spatiu de inchiriat si de ocupat mai mare. Apartamentul in colocatie iti va permite sa traiesti si sa evoluezi intr-un loc mult mai spatios. Fata de o garsoniera care nu poseda decat o camera si o baie, intr-un apartament mai mare spatiul in care poti trai este cu mult mai placut.

In plus, cu o chirie mai mica, vei putea opta si pentru un apartement mai luxos, mai bine echipat si mai bine plasat. Un balcon mai mare, un apartament intr-o rezidenta cu piscina, o priveliste spectaculoasa, un ansamblu bine pazit, etc.

Cheltuieli impartite

O chirie mult mai mica nu este singurul avantaj finanicar pe care il prezinta colocatia. Viata in apartament inseamna si alte cheltuieli cum ar fi facturi de la gaz, electricitate, apa, etc. Toate aceste cheltuieli vor fi si ele impartite intre locatari in fiecare luna.

Nu te vei mai izola si vei beneficia de convivialitate

Datorita colocatiei nu te vei mai izola. Nu este foarte usor sa te integrezi intr-un oras nou sau intr-un nou sistem universitar. Colocatia este modaliatea ideala de a evita astfel izolarea. Este si solutia ideala pentru cei care nu isi doresc sa locuiasca singuri.

Convivialitatea este si un lucru deloc de neglijat. Ce poate fi mai placut decat atunic cand te intorci acasa sa profiti de prezenta celorlati locuitori sa te interesezi de altii? Mesele care sunt luate impreuna favorizeaza schimburile, complicitatea si nasterea unor adevarata relatii de prietenie.

Favorizarea intalnirilor

Un apartament in colocatie reprezinta si o modalitate excelenta de a favoriza intalnirile. Este modul de viata cel mai privilegiat de persoanele care vin intr-un oras nou. Vei intalni astfel foarte multe persoane si iti vei largi incet incet si cercul de prieteni.

Sarcini impartite

Un alt lucru important – impartirea sarcinilor. Este posibil sa creezi un planing cu ajutorul caruia sa artibui sarcinile de efectuat pe saptamana. Cu putina organizare si buna vointa sarcinile menajere nu vor reprezenta deloc o sursa de conflict pentru ocupantii apartamentului.

Invatarea vietii in comun

Viata intr-un apartament in colocatie este inainte de toate o experienta extrem de frumoasa pentru colocatarii care invata cum e cu viata in comun. Locuitorii unui apartament in colocatie vor trebui cel mai adesea sa faca concesii si sa accepte unele diferente in modul lor de viata. Partajare si toleranta – iata care sunt cuvintele cheie pentru o viata in colocatie reusita.