Idei de afaceri inca din studentie

Sergiu Porcaras • Studenție

Idei de afaceri inca din studentie

Sunt foarte multe cazuri cand studenti cu perspective au reusit prin propriile eforturi sa-si creeze un business al lor. Mai greu sau mai usor, cu mai mult efort sau mai putin, nimic nu este imposibil. Iar daca iti doresti cu adevarat sa faci ceva care mai tarziu sa te faca independent din punct de vedere financiar, trebuie doar sa perseverezi si sa fii cat mai optimist in ceea ce faci.

Domeniile in care te poti implica sunt vaste. De la vanzari online, spalatorii, patiserii, site-uri, blog-uri, etc. O idee de afacere destul de rentabila si care nu implica costuri de inceput destul de mari, este crearea unui site. Aici ai o multime de lucruri pe care te poti axa: vanzari online, masini, gadgeturi, articole, cosmetice, diete, amuzante, etc. Practic primul lucru pe care trebuie sa-l faci, e sa-ti cumperi un domeniu (.ro, .com, .net, .eu, etc). De retinut faptul ca domeniile .ro se iau definitiv, iar pretul este undeva la 250-300 ron, iar restul domeniilor se platesc in fiecare an, pretul ajungand undeva la 100 ron.

Pasul urmator il reprezinta gazduirea ce consta in plata lunara a unui abonament in functie de pachetul pe care-l alegi. Apoi crearea propriu-zisa a site-ului si intr-un final, cat mai multa dedicare din partea ta.

Idei sunt multe, iar oportunitati pe masura ideilor. Domeniul virtual reprezinta doar o mica parte, insa daca te mai ajuta si statul te poti axa si pe alte planuri de afaceri. Agricultura este probabil singura care va fi din ce in ce mai solicitata in conditiile in care populatia este in crestere. Asa, ca niste planuri de viitor in acest domeniu nu ar strica niciodata.

Eu am pornit cu o idee, doua, care bineinteles probabil le stiati si voi.

Insa tu ca student la ce idee de afacere te-ai gandit?