Mai bine dadeam la ASE

Sergiu Porcaras • Studenție

Mai bine dadeam la ASE

Varsta: 19-23 ani.

Ocupatia: Student la Politehnica din Bucuresti.

Specializarea: In functie de medie, de ce mi-au zis prietenii, de dosare bagate la inceput, macar conteaza ca e o inginerie.

Planuri de viitor: Sa-mi iau toate restantele si sa termin intr-un final cu facultatea.

 

In mare, cam asta e CV-ul unui student obisnuit de la Politehnica. Prins intr-o bucla continua intre facultate, camin si berea de 2L din frigider, viata studentului in cei 4 ani de facultate reprezinta o „lupta” permanenta cu dorinta de a face ceva mai bun. Adica sa se apuce de invatat si in sesiunea urmatoare sa-si ia toate examenele plus restantele.

 

Dar cum decurge o zi de examen din viata unui student?

Bineinteles te trezesti la ora 6, pentru ca trebuie sa-ti pregatesti absolut toata documentatia pentru examen (foi, fituici, servite, etc). Apoi pleci cat mai rapid catre facultate pentru a prinde cel mai bun loc (de la mijloc catre spate). Odata ajuns acolo, observi ca locurile sunt ocupate deja de doua ore. Intr-un final te asezi oriunde gasesti ceva mai bun si astepti subiectele.

Bineinteles vezi subiectele, realizezi ca nu stii mai nimic, dar esti optimist si mai ramai cateva minute. Doar nu vrei sa pleci primul din sala! Te autoincurajezi ca ceilalti nu stiu nici ei nimic, mai stai vreo 10 minute si apoi parasesti sala.

Pe hol incerci sa mai vorbesti cu unul, cu altul, arunci vreo doua-trei injuraturi, ajungi iar sa te autoincurajezi din faptul ca nici colegii tai nu au facut mare lucru si termini cu celebra expresie „Mai bine dadeam la ASE”, cu injuraturile de rigoare.

 

Ajuns acasa, iti bagi statusuri specifice starii prin care ai trecut si te apuci sa-ti faci si somnul de frumusete, ca doar asta conteaza cel mai mult.

Si daca stai bine sa te gandesti nici macar nu e o zi din viata unui student de la Politehnica. Putem spune aici de cel mult o ora!