Metode prin care poti invata mai repede si mai usor

Nemesu Razvan • Studenție

Metode prin care poti invata mai repede si mai usor

Fiind student, sa inveti nu e intotdeauna cel mai placut sau usor lucru. Cu siguranta te-ai trezit de nenumarate ori cu un curs in mana, gandindu-te la cu totul si cu totul altceva .

Care e solutia sa fii eficient in procesul de invatare? Exista mai multe solutii, dezbatute de foarte multe ori. Iata cateva dintre ele, cele mai simple si folosite:

  • Incearca sa nu te aglomerezi pe ultimele zile.  E greu sa inveti in timpul anului, insa e bine sa te straduiesti macar sa acorzi atentie cursurilor. Procesul de invatare va fi mult mai simplu, ulterior.
  • Sintetizeaza-ti materia! Citeste o data toata materia si noteaza-ti ideile principale. E mult mai usor sa construiesti pe un schelet dupa aceea.
  • Foloseste culori!  Memoria vizuala e foarte importanta.  Coloreaza-ti fiecare idee principala si incearca sa folosesti mai multe culori in momentul in care iti scrii notitele.
  • Invata scriind!  Citesti, scrii, citesti, scrii. In felul acesta retii mult mai usor ceea ce ai de invatat.
  • Ia pauze multe! Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese J. Nu e chiar asa, insa o data la 30 de minute e bine sa iei o pauza si sa faci ceva diferit. Intr-o pauza mananci, intr-o pauza bei apa, intr-o pauza asculti o melodie, etc. In felul asta, iti vei aminti materia in functie de actiunile pe care le-ai facut in pauza : Inainte sa beau apa invatam despre x, inainte sa mananc invatam despre y.
  • Fa asocieri cat mai multe! Daca ai cuvinte stiintifice pe care trebuie sa le retii, retine-le prin asocieri sau asemanari. Un exemplu foarte interesant de asociere este ordinea planetelor:

Mercur, Venus, Pamant, Marte , Jupiter, Saturn , Uranus, Neptun , Pluto ( Miercuri, Vineri - Post, Marti, Joi, Sambata - Unii Nebuni Postesc)  :D

Cam acestea ar fi cele mai bune 6 metode de invatat. Daca stii si altele functionale, te asteptam cu sugestii!