Parca tot pachetul de la mama e mai bun...

Sergiu Porcaras • Studenție

Parca tot pachetul de la mama e mai bun...

Celebrele snitele, chiftelute, sarmale, carne in starea ei cea mai pura si mai grasa, oua cat se poate de multe, ciorba in borcane cat mai mari, prajituri care mai de care mai bune si vinul la sticla de 2 sau de 5 L. Bineinteles lista continua, insa astea sunt mancarurile cele mai des intalnite in primele 3 zile ale saptamanii, in frigiderul unui student.

 

Si de unde mai vine, ca la nici o zi de cand ti-a trimis pachetul, te mai si-ntreaba daca mai ai mancare! Si inca, cata! Si Doamne Fereste sa ti se strice mancarea, ca-i vai si-amar de tine! Nu c-ar fi o problema cu mancarea! Dar ce te faci cu borcanul? Cum il cureti? Ca doar trebuie sa-l trimiti inapoi! Aici este cea mai mare problema, pentru ca toate, dar absolut toate borcanele sunt inventariate si catalogate in functie de mancarea pe care ti-o trimite!

O solutie ar fi sa trimiti alte borcane! Si sa te rogi sa nu observe ca nu sunt ale ei! Altfel, in caz contrar roaga-te sa nu aiba minute pe telefon pentru morala de dupa!

 

Si vinul! Mama ce bun e vinul in primele cateva ore! Ca bineinteles tu ai ascultat sfatul inca de la inceput! Adica dupa fiecare masa sa bei cate un pahar de vin! Si asa ai si facut! Ti-ai chemat colegii si la toti le-ai dat cate un paharel! Cat sa tina si saraca sticla de 2L?

 

Dar toate trebuie sa aiba si un sfarsit. Pentru ca deja de miercuri incepi sa vezi ca frigiderul da urme de raceala. In sensul ca e mult prea gol si prea singuratic! Si mai tragic e momentul de joi sau vineri cand te lasa si alimentul de baza, adica ouale! Nici nu vrei sa te gandesti sa te mai uiti putin si-n portofel! Dar toate trec si iar mai vine o saptamana si din nou aceleasi discutii la telefon si acelasi ciclu inca vreo patru ani de-acum incolo!