Studentia, moment unic in viata

Roxana Florescu • Studenție

Studentia, moment unic in viata

Momentul deciziilor importante in viata fiecarui elev il reprezinta perioada de dupa absolvirea celor 12 clase, mai exact, absolvirea liceului. O data cu acesta soseste si marele pas in viata, si anume, acela de a lua hotarari pe cont propriu, de a pasi spre necunoscut, parasind, totodata, aripile protectoare ale familiei.

Soseste perioada deciziilor cu adevarat importante in viata, urmarea unei facultati ce are la baza stabilirea viitorului, atat de valoros si pretios in prezent. Perioada imediat urmatoare, pentru majoritatea studentilor, sta, de fapt, in gasirea unei locuinte in care anii studentiei sa fie cu cat mai usor suportabili.

Alegerea unei locuinte sta in 3 optiuni, prea bine cunoscute de studentul de rand, si anume:

  • Achizitionarea unui apartament
  • Inchirierea unui apartament
  • Viata la camin

Toate aceste optiuni pot fi luate in calcul, insa, in acelasi timp, trebuie luate in considerare si aspectele materiale, care, de cele mai multe ori, dau batai de cap atat parintilor, cat si proaspetilor studenti. Cumpararea unui apartament este, in opinia tuturor, cea mai potrivita decizie, insa pretul exorbitant ii tine pe acestia departe de realizare. Inchirierea unui apartament este iarasi un subiect delicat pentru tinerii studenti, datorita chiriilor ridicate, cat si a asigurarilor in prealabil aduse in discutie sau a schimbarilor dorite, contra cost. Ultima varianta ramane viata la camin, cea mai potrivita alegere in viata fiecarui student  care doreste sa ramana cu amintiri unice si de colectie dintr-o perioada minunata, care nu mai poate fi niciodata repetata.

Viata haotica, dar totodata tinuta sub control, distractiile si petrecerile organizate in camin, socializarea, toate sunt momente  cu care un student se intalneste o singura data in viata. Compania placuta a colegilor sau a vecinilor din camerele alaturate dau uitarii neajunsurile si problemele din acea zi si nu numai. Camera nezugravita sau paturile inguste devin,  deodata, locuri cu adevarat pretioase, in care discutiile dupa miezul noptii se dovedesc a fi unele interminabile si pline de haz sau profunzime, in functie de fiecare caz in parte.

Brusc, problemele dispar, senzatia de foame este inlaturata cu diverse produse ramase in frigider, pana la sosirea noului pachet  trimis de familie, sau, de ce nu, cu povestirile si intamplarile picante  petrecute peste  zi, ale colegilor de camera mai putin preocupati de cursurile in desfasurare.

Nimic nu poate fi comparat cu viata studentiei, in care momentele frumoase si pline de neprevazut fac ca toate clipele grele si drumurile anevoioase sa fie depasite cu ajutorul prieteniilor legate in timpul vietii de camin, prietenii legate, de cele mai multe ori, pe viata.