Studentie, masina, scoala si camere de supraveghere

Andrei Ceauru • Studenție

Studentie, masina, scoala si camere de supraveghere

Desi par doua domenii total diferite, care nu au nicio legatura unul cu altul, studentia si camerele de supraveghere se pot completa reciproc si ii pot oferi studentului experiente cu totul si cu totul speciale.

Succesul camerelor de supraveghere nu a inceput sa creasca de foarte multa vreme, insa de cand a inceput sa o faca a reusit sa acapareze o multime de domenii. Prima data te gandesti la afacerile care au nevoie de o siguranta mult mai mare, la proprietarii de case si la institutiile publice, care isi doresc un control cat mai mare asupra spatiilor pe care le administreaza.

Camerele de supraveghere nu se rezuma doar la asta insa, gasindu-si utilitatea in mult mai multe domenii si in mult mai multe arii ale vietii.

Care este, asadar, utilitatea camerelor de supraveghere in viata studentului?

Impartita in categorii foarte mari, viata unui student s-ar putea rezuma la urmatoarele elemente: scoala (din cand in cand), somn, distractie si munca. Evident, nu toti studentii muncesc, cum nu toti studentii merg la scoala sau se distreaza. Exista exceptii si exceptii. Toate aceste activitati insa, trebuie sa fie cat mai sigure si sa garanteze o studentie perfecta. Pana la urma, perioada studentiei este cea mai frumoasa perioada din viata.

Exista, asadar, mai multe puncte ale vietii de student in care niste sisteme de supraveghere video sunt indispensabile:

La scoala. Nu iti doresti sa fii supravegheat la scoala, mai ales in timpul examenelor, iar asta din motive evidente. Cu toate astea, supravegherea video pe holurile facultatii sau in salile de curs poate sa fie extrem de utila, indepartand orice risc la care sunt supusi studentii. In plus, pot fi surprinse si astfel de imagini :

In camin sau acasa. Chiar daca esti student iar grijile sunt departe de tine, este bine sa fii precaut. Supravegherea caminului si chiar a camerei de camin, poate sa iti ofere un plus de siguranta. Statistic vorbind, furturile din camerele de camin sunt cele mai intalnite si cu siguranta nu vrei sa ramai fara laptop sau fara telefon.

In masina. Orice student isi doreste propria masina si, dat fiind faptul ca aceste vehicule sunt din ce in ce mai ieftine, foarte multi au. Supravegherea masinii prin intermdiul unor camere de supraveghere auto poate sa fie una dintre cele mai bune decizii pe care le iei, daca esti posesorul unui autovehicul. Practic, vei putea sa tii mereu un ochi vigilent asupra masinii iar in cazul unui eveniment, vei avea dovada concludenta ca nu esti vinovat (asta daca intr-adevar nu esti).

Supravegherea publica este si ea foarte utila pentru studenti, chiar daca de multe ori pare putin abuziva si intruziva. Aceasta pastreaza strazile cat mai sigure si cat mai placute, in asa fel incat sa te bucuri din plin de viata de noapte si de tot ceea ce inseamna distractie.

Camerele de supraveghere pot fi privite si din alt unghi. Dat fiind faptul ca fac parte dintr-un domeniu in continua ascensiune, pot fi subiectul unor studenti care isi doresc sa le perfectioneze si sa le dezvolte. Este o solutie perfecta, deoarece cresterea vanzarilor in domeniul supravegherii este una uriasa, de la an la an si cu siguranta nu se va opri in urmatorii ani.

Odata luat startul, si odata ce oamenii au inceput sa isi doteze bunurile si proprietatile cu camere de supraveghere, toti ceilalti sunt nevoiti sa faca la fel, deoarece in caz contrar, riscul de furt creste doarte mult. Astfel, un student care alege sa studieze tot ce tine de supravegherea video, poate ajunge sa aiba foarte mult succes.

Din ce este compus un sistem de supraveghere video?

Daca vrei sa inveti totul despre sistemele de supraveghere video sau daca pur si simplu vrei sa achizitionezi unul, care sa fie foarte eficient, trebuie sa stii, in primul rand, din ce este compus un astfel de sistem.

Evident, principalul element este camera de supraveghere, care, desi pare simpla, este mult mai complexa. Aceasta poate sa vina in diverse forme si marimi si poate sa aiba dotari foarte variate. Este bine de stiut ca exista camere de supraveghere destinate exclusiv exteriorului, camere de supraveghere destinate interiorului si camere de supraveghere ascunse, fiecare dintre acestea avand un anumit scop. In ceea ce priveste dotarile, poti alege camere PTZ, care pot fi controlate cu usurinta de la distanta, camere cu infrarosu sau camere cu senzori de miscare.

Pentru a functiona cat se poate de bine, camerele de supraveghere trebuie sa fie dotate cu un dispozitiv de control. Acesta este DVR-ul, in cazul camerelor analog, sau NVR-ul in cazul camerelor IP. Aceste dispozitive preiau si transmit mai departe fiecare imagine, permitandu-i utilizatorului sa vizualizeze fiecare inregistrare pe care a facut-o camera.

Un sistem de supraveghere implica insa, mult mai multe elemente, printre care putem sa enumeram si monitorul, cablurile de alimentare, diversii senzori sau sursele alternative de alimentare cu energie, asadar, oricare ar fi scopul tau, in ceea ce priveste camerele, este bine sa te informezi.