Tehnici de invatat pe de rost

Andrei Ceauru • Studenție

Tehnici de invatat pe de rost

Ce tehnici de invatat pe de rost exista? Cum putem invata pe de rost zeci de pagini de cursuri? Noi va dam cateva trucuri de a invata cat mai eficient pe de rost dar si cum sa recapitulezi in mod eficient.

Vrei sa atingi perfectiunea si sa inveti cursurile pe de rost? Sa te asiguri ca nu-ti scapa nimic? Datorita tehnicilor noastre vei reusi acest lucru. Iata cinci trucuri.

Organizeaza-ti cursurile

Pare un lucru banal dar este un sfat cat se poate de eficient pentru a incepe sa-ti organizezi mai bine cursurile. Cursurile trebuie sa fie la zi, complete si triate.

Degajeaza elementele esentiale

A invata pe de rost nu este un lucru rau dar trebuie sa eviti sa memorezi pasajele inutile. Vei economisi timp pretios. Trebuie sa cunosti cat de cat materia pentru a putea diferentia pasajele inutile de cele importante.

Distinge diferitele elemente

Exista mai multe tipuri de continut pe care s-ar putea sa fii nevoit sa le inveti pe de rost. Pe de o parte avem invatarea pe de rost al unor definitii, citate, a unor formule matematice. Pe de alta parte avem invatarea pe de rost a unor biografii.

Antreneaza-ti memoria

Pentru asta, trebuie sa citesti in mod regulat fisele de recapitulare. Daca nu ai astfel de fise intocmeste-ti. Sau, pur si simplu, subliniaza pe cursuri lucrurile care ti se par importante. Ideal este sa alegi momentul potrivit pentru recapitularea propriu-zisa - seara, inainte de culcare sau dimineata – momente in care creierul este 100% disponibil. Poti sa pui post-it-uri in diferite locuri ca sa-ti amintesti ca trebuie sa recapitulezi: pe oglinda din baie, pe frigiderul din bucatarie.

Testeaza-ti achizitiile

Pentru a progresa, cel mai bine este sa-ti testezi competentele in mod regulat. De exemplu, o data pe saptamana. Poti face acest lucru in fata unei persoane apropiate sau pur si simplu, pronuntand cu voce tare ceea ce ai memorat. In acest fel, poti verfica care sunt materiile pe care le stapanesti si care sunt materiile la care trebuie sa inveti mai mult.

Chiar daca inveti pe de rost trebuie sa te asiguri ca ai inteles acel lucru. Trebuie sa fii capabil sa aplici ceea ce ai invatat altfel ai invatat degeaba. De exemplu, formulele matematice: odata ce le cunosti trebuie sa te poti folosi de ele la un moment dat. Obiectivul acestui articol nu este sa faca roboti din voi, roboti care sa invete totul pe de rost ci din contra, sa va ofere cateva tehnici eficiente de invatat care va vor simplifica invatatul.

Trebuie sa incepi prin a invata pe de rost apoi sa te antrenezi. Odata ce stapanesti tehnica de baza, antrenamentul se va face in conditii reale. Testeaza-ti cunostintele la examene si mai apoi vei putea stabili daca trebuie sau nu sa-ti perfectionezi metoda de invatare pe de rost.

Unele examene presupun eforturi uriase pentru o nota buna de aceea, uneori este bine sa stii pe de rost cursurile. Totul depinde de tine. Daca iti doresti o nota buna, urmeaza-ne sfaturile si vei reusi cu siguranta.