Trateaza-ti pasiunea cu ASERTIUNEA

Andrei Ceauru • Studenție

Trateaza-ti pasiunea cu ASERTIUNEA

Asociatia Studentilor Economisti din Romania – ASER desfasoara, incepand cu luna martie, proiectul Asertiunea, cel mai vechi proiect al asociatiei, aflat la cea de-a 17-a editie. Studentii din ASE, SNSPA si Universitatea Bucuresti au oportunitatea sa descopere ce sunt jurnalismul narativ si storytelling-ul pe parcursul a 5 ateliere sustinute de specialisti in domeniu. Asertiunea ofera tinerilor o noua perspectiva asupra mediului social și economic din Romania si isi propune sa informeze studentii despre modele de ambitie si perseverenta prin intermediul unei reviste realizate de la A la Z de o echipa tanara de redacție, formata din studenti pasionati de jurnalism.

Debutul proiectului - conferinta ,,Povesti de luat acasa”, moderata de catre Elena Ciric va avea loc pe 12 martie 2015, ora 17:00, la Connect Hub (Bulevardul Dacia 99, etaj 3, sector 2, Bucursti). Cristian Lupsa, Mona Dirtu, Andreea Rosca, Andreea Bortun si Lina Vidovii vor vorbi despre impactul povestilor in societate, pentru ca noi credem ca prin povestile pe care le spunem putem ajuta societatea sa se autodepaseasca.

In perioada 16-20 martie, studentii vor participa la 5 ateliere de jurnalism in urma carora vor dobandi cunostinte de baza despre jurnalismul narativ, urmate de procese necesare realizarii unui articol: documentare, interviu, scriere, rescriere. Vor invata ce presupune munca intr-o redactie si isi vor descoperi propriul stil de scriere, cu ajutorul jurnalistilor Ani Sandu (Jurnalism narativ si storytelling), Ana-Maria Ciobanu (De la idee la articol), Ioana Sopov (Ilustratie), Cristian Movila (Fotojurnalism), Vlad Mixich (Totul despre interviu - teorie si practica).

Timp de o luna, in perioada 20 martie-20 aprilie, se vor documenta, vor lua interviuri si vor lucra la articolele ce vor fi publicate in revista Asertiunea.

Intre 23 martie si 5 aprilie, vor avea loc intalniri de tip coffee talk intre participanti si jurnalisti, in care cei din urma vor impartasi din experienta lor, vor oferi sfaturi, idei si sugestii.

Toata munca va fi rasplatita in cadrul evenimentului de lansare, unde persoanele prezente vor primi gratuit revista Asertiunea si vor afla mai multe lucruri despre povestile articolelor pe care le vor citi.

Mai mult, studentii vor avea ocazia sa faca parte din Comunitatea Asertiunea si se vor alatura participantilor editiilor trecute. In acest fel, acestia pastreaza legatura permanenta cu mediul jurnalistic si continua procesul de invatare, prin diverse activitati sau intalniri cu oameni-resursa.

Inscrie-te pe www.asertiunea.aser.ro pana pe 13 martie si fa parte din redactia Asertiunea!

Mai multe informatii pe www.asertiunea.aser.ro sau pe  www.facebook.com/Asertiunea.ASER

Despre Asociatia Studentilor Economisti din Romania - ASER

ASER este un ONG studentesc înfiintat acum 17 ani prin pasiunea unor tineri care si-au dorit sa investeasca in educatie, in creativitate, in studenti exceptionali. Astazi, ASER continua cu profesionalism si entuziasm traditia, facilitand accesul studentilor la medii de invatare si oportunitati de crestere a competentelor profesionale, pentru a aduce un plus de valoare mediului economic romanesc.

Mai multe informatii pe www.aser.ro sau www.facebook.com/ASERomania