Cum sa devii un student excelent?

Andrei Ceauru • Facultate

Cum sa devii un student excelent?

Vrei sa impresionezi inca din primul an si sa devii un student excelent? Iata cateva trucuri si sfaturi care iti vin in ajutor.

Trebuie sa fii atent. La cursuri, noteaza tot ceea ti se pare important si daca nu intelegi ceva intreaba. Cu cat pui mai multe intrebari, cu atat devii mai inteligent, chiar daca iti vine greu sa crezi asta. Scriind biletele cu colegii sau vorbind cu ei nu vei invata nimic, deci fii atent. Rescrierea notitelor in curat este o modalitate extrem de utila pentru a incepe sa retii unele informatii.

Citeste notitele. De cate ori ai timp, incearca sa recitesti notitele de cat mai multe ori. Iti va fi mult mai usor in sesiune. Notitele te vor ajuta sa gandesti mai bine si sa intelegi mai bine ceea ce ti s-a predat.

Organizeaza-te. Este foarte important sa fii cat mai organizat pe perioada facultatii. Daca esti organizat vei avea un avans pentru a reusi. Cel mai bine ar fi sa ai dosare pentru fiecare materie sau sa iti organizezi materiile pe culori.

Invata. In sesiune se recomanda sa iti faci un orar pe care sa il respecti pe cat posibil. Gestiunea timpului este cel mai important lucru. Motiveaza-te spunandu-ti ca notele bune sau o bursa merita efortul.

Odihna este si ea importanta. Inceteaza cu invatatul si lasa-ti creierul sa se odihneasca macar cu o ora inainte sa mergi la culcare. Daca iti supraincarci creierul, acesta nu va mai putea trata informatiile in mod corect.

Aminteste-ti ca studiile psihologice au demonstrat faptul ca oamenii au tendinta sa uite o mare parte din informatiile pe care le-au invatat cu 10 minute inainte de a merge la culcare. Deci trebuie sa faci si alte lucruri dupa ce ai invatat si inainte de a merge direct la culcare.

Dormi cat mai bine. Somnul este un factor extrem de important si esential pentru a ramane concentrat in timpul cursurilor si in timpul sesiunii.

Trebuie sa ramai concentrat. Toata lumea stie ca unele cursuri pot fi plictisitoare, dar trebuie sa te concentrezi asupra obiectivelor tale. De asemenea, munca ta trebuie sa inceapa inca de la debutul anului universitar sau al semestrului.

Citeste mai mult. Deoarece perioada studentiei vine si cu mai mult timp liber, ai timp sa citesti si mai mult. Incepe sa citesti in ritmul tau, la nivelul tau si in propriul tau mod de a progresa. Poate nu stii acest lucru, dar citind carti din ce in ce mai dificile iti vei crea un vocabular mult mai bogat.

Descopera care iti este stilul de invatare. Poate ai un stil vizual, auditiv, kinestezic, etc. Studiaza pe net care sunt metodele de invatare care corespund stilului tau de invatare. Vei fi cu siguranta surprins cand vei descoperi cat de usor poate fi. Trebuie sa stii ce parte a creierului iti folosesti cel mai mult.

Daca esti foarte inteligent iti poti ajuta colegii sau poti da meditatii. In timp ce explici sau predai anumite lucruri iti vei dezvolta capacitatea de memorare.