Articol adaugat de Andrei Ceauru

Despre jocul responsabil in cazinourile online

Divertismentul este pe placul tuturor, studenţi sau nu, căci distracţia este potrivită la orice vârstă. De la un moment dat însă, îţi dai seama că este dificil să petreci prea multe nopţi până spre dimineaţă şi poţi să cauţi din când în când şi variante mai... comode. Şi asta mai ales dacă mai ai şi un job part time, din dorinţa de a câştiga deja bani şi experienţă.

Unde găseşti distracţie la îndemână? Online, evident! Adică la un click distanţă, pe cel mai apropiat dispozitiv mobil pe care îl ai lângă tine - fie acesta laptop, tabletă sau smartphone. Poţi instala aplicaţii, poţi descărca programe şi ai jocurile la îndemana mereu, pe toate dispozitivele. Şi asta pentru că, dincolo de reţele sociale şi platforme de filme şi muzică, distracţia înseamnă tot mai mult şi tot mai des jocuri pe internet!Aţi văzut probabil reclame sau aţi citit articole cu privire la jocuri de cazino pe internet. Pentru mulţi, ruleta şi sloturile sunt deja o formă uzuală de divertisment în mediul virtual. Pentru ca distracţia să fie mereu garantată, trebuie să te asiguri că eşti un jucător responsabil. Practic, operatorii de cazino online se implică deja în această privinţă şi fac eforturi pentru ca platformele de joc să fie un mediu sigur pentru jucători. Totul este corect, supravegheat de software de specialitate. Tehnologia face sigure transferul de date personale, dar şi transferul de bani.

Marile branduri de jocuri la distanţă fac ceva mai mult: îşi mobilizează clienţii să înţeleagă ce înseamnă jocul responsabil. Se poate spune că operatorul face o parte, dar utilizatorul trebuie să vină şi el cu partea sa, pentru ca divertismentul să fie mereu aşa cum se doreşte, iar jocul să fie întotdeauna o amintire plăcută, indiferent dacă a fost câştigat ori dacă a fost pierdut.

Când păşeşti în mod virtual într-un casino online, este important să ştii ce sumă de bani eşti dispus să aloci pentru distracţie. La fel ca atunci când ieşi în oraş, în club. Mai mult decât atât, este bine să priveşti în perspectivă: câţi bani ai cheltuit luna aceasta la jocuri, fie ele online sau offline? Ai nevoie de o limită pe o anumită perioadă de timp. Este bine să combini tipurile de distracţie, să exploatezi toate pasiunile pe care le ai. Cu cât eşti mai echilibrat, cu atât va fi totul mai bine (se aplică proverbul "ce-i mult, strică"). Adrenalină poţi găsi din când în când şi la curse de karting, jucând fotbal cu prietenii sau... de ce nu, sărind cu paraşuta sau escaladând un munte, echipat adecvat.

Operatorii de jocuri online verifică extrem de atent vârsta utilizatorilor, fiind permis accesul doar celor cu vârstă de cel puţin 18 ani împliniţi. Clienţilor le este recomandat să joace doar pentru amuzament - dacă va veni şi câştigul, cu atât mai bine, însă acesta nu este niciodată garantat. Alte sfaturi utile: să nu joci niciodată când eşti supărat, foarte obosit sau deprimat şi să nu joci doar pentru a încerca să recuperezi o sumă pe care ai pierdut-o. Online şi offline există şi organizaţii specializate, ce pot oferi asistenţă jucătorilor care simt că şi-au pierdut echilibrul la jocuri online.
Citeste si despre: