Articol adaugat de Andrei Ceauru

Fink pe coloana sonora a filmului SELMA

Artistul britanic care va canta luna viitoare in Silver Church , Fink, a anuntat  cu mandrie o noua colaborare pentru coloana sonora a  filmului Selma.

Dupa ce Ava DuVernay a inclus piesa “Perfect Darkness” pe coloana sonora a peliculei  din 2012 “Middle Of Nowhere,  aceasta a introdus varianta live a melodiei “Yesterday Was Hard on All of Us” (interpretata alaturi de Orchestra Regala Concertgebouw din Amsterdam) intr-o scena din filmul Selma. Filmul aduna actori talentati precum David Oyelowo; Cuba Gooding Jr. sau Oprah Winfrey si insumeaza deja 13 premii castigate si alte 63 de nominalizari printre care si cele de la Globurile de Aur, 2015.

Filmul Selma se bazeaza pe povestea reala despre lupta lui Martin Luther King Jr. pentru  legalizarea dreptului de a vota in randul populatiei de culoare. Filmul prezinta marsul epic din 1965 care s-a intins pe o perioada de trei luni de la Selma pana in Montgomery, Alabama . Marsul a culminat cu o victorie asupra drepturilor civile atunci cand presedintele Johnson a semnat Legea Drepturilor de Vot .

Pe coloana sonora a filmului este inclusa si piesa “Glory “ lui John Legend cu care Fink a mai colaborat pentru  piesa “Move” din “12 ani de sclavie”.

Fin Greenall ne va incanta cu vibe-ul revolutionar al unui blues minimalist intr-un show live ce reprezinta o creatie experimentala cu contraste maiestuase de tonuri timbrale in stil melancolic expuse cu ajutorul ritmurilor subtile de blues, funk si groove.

Fink va canta in Bucuresti pe 4 Februarie in The Silver Church iar biletele sunt disponibile in reteaua Eventim si magazinele partenere. Concertul este organizat de Phoenix Entertainment.

Citeste si despre: