10 pentru Cariera

Andrei Ceauru • Carieră

10 pentru Cariera

Asociatia Studentilor Economisti din Romania (ASER) da startul primei editii a proiectului 10 pentru Cariera. Studentii din facultatile cu profil socio-economic din Bucuresti sunt pusi fata in fata cu mediul academic si corporate si au ocazia de a acumula cat mai multe informatii in ceea ce priveste cerintele companiilor si oportunitatile pe care acestea le au in vederea dezvoltarii unui parcus profesional de succes.

Proiectul se desfasoara in perioada 26 noiembrie – 11 decembrie 2013 si cuprinde 4 etape care au rolul de a informa studentii cu privire la cerintele companiilor in diferite domenii si la oportunitatile pe care acestia le au atat in mediul academic cat si profesional. De asemenea, pe parcursul celor patru etape, studentii vor invata ce trebuie sa faca pentru a se diferentia in fata celorlalti participanti atunci cand aplica pentru un job. 

Prima etapa a proiectului Ce cauta companiile atunci cand angajeaza?” se va desfasura pe parcursul a sase zile (26,27,28 noiembrie – 3,4,5 decembrie) si va avea ca structura 6 talk-uri cu profesori si manageri din mediul corporate specializati pe domeniile: Management si Administrarea Afacerilor, IT, Turism, Marketing, Contabilitate si Finante-Banci. Printre invitati se numara: P&G, Oracle, Adobe, JTI, KPMG, Indygen, Insight360, Mazars, Alliance, Confident Invest, CECAR, precum si profesori ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti (Lect.univ.dr. Catalin Boja, Decan Rodica Pamfilie, Prodecan Ioana Cecilia Popescu, Lect.univ.dr. Marcel Vulpoi, Conf.univ.dr. Ionela Costica)

In cea de-a doua etapa „Ce oportunitati am?” care va avea loc pe data de 10 decembrie, participantii vor avea ocazia sa descopere ce oportunitati de dezvoltare au atat in mediul academic, mediul non-profit cat si in mediul corporate alaturi de invitati din CROS, ONGs-uri din ASE, P&G, KPMG, Otto Broker.

Cea de-a treia etapa a proiectului „Cum ma diferentiez in fata celorlalti participanti?” se va desfasura pe 11 decembrie si are scopul de a informa studentii cu privire la modalitatile prin care acestia se pot diferentia in fata celorlalti candidati, punand accentul pe elaborarea unui CV competitiv precum si pe importanta imaginii personale in fata angajatorilor in procesul de recrutare, printr-un training pe Personal Branding.

La finalul proiectului, participantii vor avea acces la o platforma online („Share&Connect”) unde vor putea fi la curent cu oportunitatile de dezvoltare in cariera fiind conectati la informatii relevante atat din mediul academic si non-profit cat si din mediul corporate.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.10pentrucariera.aser.ro

Persoana de contact: Oana Vintilă | PR ASER | oanavintila1@gmail.com