Cate roluri sunt disponibile in companiile din Romania pentru tineri?

Adrian Cinjau • Carieră

Cate roluri sunt disponibile in companiile din Romania pentru tineri?

Pentru piata muncii din Romania a fost un an dificil, multe companii fiind nevoite sa sisteze angajarile pana cand situatia din tara se va remedia. Astfel ne putem imagina ca si pentru absolventii sau studentii care planuiau sa dea startul carierei lor in 2020 au exista dificultati. 

Cu toate acestea, noi cei de la Hipo.ro iti putem spune ca lucrurile se vor imbunatati, iar angajatori asteapta noi colegi tineri in echipele lor.

Poti afla toate informatiile necesare legate de recrutarea tinerilor din Raportul Hipo – Piata fortei de munca 2021.


Facultatile de la care angajatorii recruteaza 

In 2021 cele mai multe joburi disponibile  vor fi pentru studentii sau absolventii facultatilor cu profil tehnic si economic.

In TOP 5 specializari se afla Informatica, Ingineria, Cibernetica, Contabilitatea-Audit si Altul (aici angajatorii au mentionat specializari pecum logistica, transporturi, resurse umane sau telecomunicatii). 

Domeniile tehnice sunt favorite si din punct de vedere al domeniilor cu cele mai multe joburi disponibile. Intrebati in ce domenii vor recruta anul acesta, angajatorii au plasat pe prima pozitie IT Software, urmat de Vanzari si Achizitii. 

Poti descoperi aici cum se plaseaza si celelalte domenii

Companiile au planuri de angajare pentru tineri

85% dintre angajatori isi propun sa recruteze juniori (absolventi, candidati cu experienta sub 3 ani).

Programe de internship. Trei sferturi dintre companii planuiesc sa aduca interni in echipele lor in 2021.

Experienta de lucru anterioara este un punct important din CV-ul oricarui tanar, asa ca daca inca nu ai bifat o astfel de experienta, 2021 este anul in care sa o faci. Jumatate dintre companiile respondente au declarat ca aceasta este cel mai important criteriu in selectia si recrutarea Juniorilor.

Cum ar trebui sa fie candidatul anului 2021?

Flexibilitatea a fost cuvantul care a descris anul 2020, iar aceasta continua sa fie o abilitate valoroasa pentru cei care isi cauta un job anul acesta.

O noutate in top 3 abilitati este Productivitatea, care anul trecut s-a clasat pe pozitia 8. Abilitatile de comunicare sunt al treilea atuu al candidatului, fie ca ne gandim la comunicarea scrisa, vorbita sau prin mijloace video.

Avand in vedere ca transformarea digitala ocupa un loc foarte important in zilele noastre […] flexibilitatea atat a angajatilor, cat si a angajatorilor joaca un rol esential in noul trend al recrutarii” a declarat Nona Rotariu, IT Recruiter Specialist @ bitExpert.

Flexibilitatea este si skill-ul care isi poate creste sansele de angajabilitate

Descarca Raportul Hipo – Piata fortei de munca in 2021 in format PDF si afla tot ce trebuie sa stii despre piata fortei de munca pentru a obtine job-ul dorit.