O excursie prin Nordul Moldovei

Sergiu Porcaras • Distracție

O excursie prin Nordul Moldovei

O vacanta deloc scumpa si poate cu cele mai frumoase peisaje din tara, Nordul Moldovei, Bucovina si Maramures, pot fi trecute pe lista celor mai reusite vacante din viata unor studenti si nu numai.

 

Cu cortul sau fara, cu chitara, cu muntii, cu trecatorile, cu oamenii si cu traditiile din aceasta zona si parca tot nu-ti ajung cateva zile bune sa te saturi de aerul de aici.

Localitati cu strazi drepte si umbroase, strajuite de case care mai de care mai frumoase, cu bun gust, facute de mana bunilor gospodari. Locuri in care traditiile romanesti se imbina perfect cu oamenii de acolo, batranii care te duc imediat cu gandul la aminitirile tale din copilarie, cand mergeai in fiecare vara la bunici. Traditii mestesugaresti pastrate din tata-n fiu, care fac din Nordul Moldovei si Bucovina un adevarat muzeu viu, unde tu ca turist esti doar un spectator ce ia parte la un spectacol facut parca de natura si oameni.

 

 Si ai ce vizita...

Poti lua ca de exemplu urmatorul traseu: Bucuresti - Urziceni - Buzau - Adjud - Bacau - Piatra Neamt - Manastirea Varatec - Manastirea Agapia - Humulesti - Manastirea Neamt - Manastirea Secu – Manastirea Sihastria – Gura Humorului – Manastirea Voronet – Manastirea Humor – Suceava – Manastirea Arbore – Cetatea de Scaun a Sucevei – Radauti – Manastirea Putna – Chilia lui Daniil Sihastru – Manastirea Sucevita – Manastirea Moldovita – Campulung Moldovenesc – Pasul Prislop – Borsa – Viseul de Sus – Sighetul Marmatiei – Cimitirul Vesel Sapanta.

 

Si pe langa multele atractii turistice facute de mana omului, gasesti muntii, vaile, raurile, care pot fi luate pas la pas numai cu rucsacul in spate si cu grupul de prieteni. Un spectacol gratuit facut de natura. Astfel ca o excursie in Nordul Moldovei, Bucovina si Maramures, sigur iti va ramane intiparita in minte, indiferent de trecerea anilor.