Cum ne mai intelegem cu cainii din Regie?

Sergiu Porcaras • Noutăți

Cum ne mai intelegem cu cainii din Regie?

Este mai mult decat evident faptul ca intre studentii din regie si cainii maidanezi s-a creat o legatura destul de stransa. Uneori parca prea stransa, in sensul ca muscatura unui caine flamand de pe strada poate fi atat de dureroasa incat niciun calmant nu o poate indeparta.

 

Si este oficial. In Bucuresti sunt peste 64.000 de caini comunitari. Iar numarul lor este in crestere pe zi ce trece. Chiar la ultimul recensamant facut cu greu de catre hingheri, angajatii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din cadrul Primariei Capitalei au calculat un numar de 64.707 caini.

 

Reprezinta asta o problema?

Mai mult ca sigur. Mai ales ca autoritatile nu gasesc prea multe solutii pentru aceste animale. In primul rand nu exista nici interes si probabil nici fonduri, dar nici oameni care sa se ocupe de aceasta problema. Si asa... capitala Romaniei nu are decat doua adaposturi in care sunt cazati aproximativ 500 de caini.

 

Dar totusi ce facem cu cainii din Regie?

Un singur lucru pot spune in acest sens. Daca as fi un caine al strazii, cel mai indicat loc pe care l-as alege pentru a-mi duce veacul ar fi acest campus universitar. Practic ai asigurate toate conditiile pentru un trai decent si fara prea mult stres: umbra, soare, parc, apa si cel mai important lucru, care este mancarea. Si spun asta pentru ca studentii nefiind prea buni bucatari, cumpara produse pe care mai bine de 30% din ele le arunca si de cele mai multe ori acestea ajung mancare pentru caini.

 

In concluzie cainii sunt destepti! Probabil se vorbesc intre ei! Altfel nu-mi explic „hergheliile” de caini din tot acest campus universitar.

Poate ca exista totusi si un sambure de lucru bun in toata aceasta afacere! De fiecare data o sa trebuiasca sa-ti duci fata acasa...de frica cainilor bineinteles! Dar ce te faci cand te intorci singur la 12 noaptea? Nu mai degraba ramai la ea?