De Ziua Unirii, Zdob şi Zdub, Alternosfera şi Cuibul au umplut până la refuz Arenele Romane

Andrei Ceauru • Noutăți

De Ziua Unirii, Zdob şi Zdub, Alternosfera şi Cuibul au umplut până la refuz Arenele Romane

Cortul de la Arenele Romane a devenit neîncăpător vineri, 27 martie, când trupele Zdob şi Zdub, Alternosfera şi Cuibul din Republica Moldova au susţinut primul concert marca #dinBasarabia.

Peste 2300 de persoane s-au adunat în spaţiul destinat publicului pentru a-i asculta pe artiştii de peste Prut, care au cântat mai mult de patru ore. Concertul s-a defăşurat cu casele închise, zeci de oameni făcând cale întoarsă după ce nu au mai găsit bilete.

Ploile nu vin, Orașul 511, Ne uneşte, ne desparte ale trupei Alternosfera; Zdubii bateți tare, Bună dimineața, Om cu inimă de lemn ale Zdob şi Zdub şi programul acustic de excepţie al celor de la Cuibul, au încântat publicul, fiecare dintre trupe fiind chemate, în repetate rânduri, la bis.

Concertul #dinBasarabia este o premieră absolută. Cele două trupe din Republica Moldova, Alternosfera şi Zdob şi Zdub, nu au mai evoluat niciodată până acum împreună pe aceeaşi scenă.

Concertul #dinBasarabia se înscrie în seria evenimentelor culturale şi civice organizate în cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei la Bucureşti”, ediţia a VIII-a, cu ocazia aniversării a 97 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara. La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, aceasta devenind astfel, prima provincie istorică care s-a unit cu Țara.

Concertul #dinBasarabia a fost organizat de către Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Evenimentul a fost recomandat de Rock FM.

Imagini de la primul concert #dinBasarabia puteţi găsi pe pagina de Facebook DinBasarabia: http://on.fb.me/1DnaQ9Q