Din categoria „Trust me, I’m an engineer”

Sergiu Porcaras • Noutăți

Din categoria „Trust me, I’m an engineer”

Tu din care categorie faci parte?

Poate esti proaspat absolvent de medicina, de stiinte economice, de stiinte politice, de teatru, de arhitectura, sau mai stiu eu ce categorie.

Insa, daca esti inginer, lucrurile deja incep sa devina putin mai complicate. Si de ce zic asta?

Pentru ca absolut tot ceea ce te inconjoara este proiectat de un inginer, inclusiv stiloul si telefonul la care vorbesti. Fie el inginer automatist, designer, in constructii etc. Mandria unui absolvent de stiinte ingineresti este bineinteles necontestabila. Si de aici incep toate disputele, pentru ca fiecare categorie in parte a contribuit la ceva. De aici bancurile cu ingineri versus economisti, de aici acea concurenta nescrisa intre aceste categorii sociale cu o insemnatate importanta in societatea noastra moderna.

 

Dar ce te faci cand tot in societatea noastra moderna apar si asa zisii ingineri si economisti „pe banda rulanta”?

Aici sa vezi concurenta mare! Care e mai prost ca altul!

Pentru ca niciodata nu ai sa vezi doi oameni destul de inteligenti si de priceputi in cariera lor profesionala, sa aiba dispute pe tema importantei domeniului in care activeaza, pentru modernizarea societatii.

Cred ca cel mai nociv lucru, care i se poate intampla unei societati, este recunoasterea prostiei cu diploma. Si care din pacate este din ce in ce mai intalnit in zilele noastre.

E mai mult decat OK, faptul ca ai terminat o facultate. Si stim cu totii cat de destept esti! Daca mai si lucrezi in domeniu...perfect! Dar hai sa nu iesim din tiparul unui adevarat profesionist. Poate ca esti mai destept decat toti prietenii tai la un loc, ceea ce e foarte bine, sau poate te intereseaza doar o mica parte din vastul domeniu pe care l-ai terminat. Timpul si ascensiunea ta profesionala va spune acest lucru si poate expresia „Trust me I’m an engineer” va deveni valabila.

 

Insa...sa nu generalizam! Intotdeauna poti avea incredere intr-un popa. Asa ca: „Trust me, I’m a priest, and all your sins can be forgiven”!