Ce facultate imi aleg?

Nemesu Razvan • Oportunități

Ce facultate imi aleg?

O intrebare buna, nu? Este intr-adevar o problema frecventa a celor care sunt in ultimul an de liceu. Sistemul nostru de invatamant nu este chiar cel mai bun de pe mapamond , asadar, confuzia tinerilor este la locul ei cand vine vorba de o decizie atat de importanta.

Inainte sa iti alegi o facultate, pune-ti urmatoarele intrebari si dupa aceea iti dai seama singur, singurel ce anume ti se potriveste:

  1. Ce anume imi place sa fac?  Este cel mai important aspect. Cand iti alegi o facultate, scopul este sa iti alegi un drum in viata. Nu ar fi prea placut sa te trezesti la 30 de ani ca urasti ceea ce faci;
  2. Ce stiu sa fac? Este foarte important sa cunosti domeniul in care te bagi macar putin. Daca vrei sa faci ceva si nu stii inca mare lucru despre domeniu, citeste, intereseaza-te si experimenteaza!
  3. Ce imi recomanda parintii? Desi poate ca acum nu tii cont de sfaturile lor, au o experienta de viata, inteleg mult mai bine situatia si au o capacitate mai buna de analiza. Tine cont si de sfaturile lor!
  4. Unde vreau sa merg? In demersul tau de a-ti gasi o facultate, tine cont si de locatie. Trebuie sa iti placa orasul pe care il abordezi pentru ca acolo iti vei petrece o importanta perioada din viata.
  5. Ce oportunitati am?  Desi toate facultatile ar trebui sa ofere oportunitati extraordinare, realitatea sta altfel:exista facultati bune si facultati mai putin bune. Alege-ti facultatea care iti asigura un viitor!

Tine cont de cele 5 criterii , alege-ti facultatea si incearca sa nu treci prin ea ca gasca prin apa!  Diploma este importanta ca impresie, insa cunostiintele sunt cele care te ajuta sa evoluezi!  Pana una alta trebuie sa treci de un Bac, examen care a devenit o piatra grea , insa primul examen prin care iti demonstrezi daca vei fi sau nu un om de succes!