De ce este cool să lucrezi într-o companie care oferă servicii de inginerie?

Adrian Cinjau • Oportunități

De ce este cool să lucrezi într-o companie care oferă servicii de inginerie?

Industria automotive merge din ce în ce mai mult pe drumul inovației tehnologice, iar acum este momentul potrivit să faci parte din aceasta. 

O carieră în domeniu poate deveni foarte profitabilă din punct de vedere profesional, în special în acest moment de cercetare și dezvoltare accelerată (R&D- Research&Development).

Să fii prezent și să participi la crearea unui trend nou, la dezvoltarea unor tehnologii senzaționale, va deveni un puternic factor de motivație și lansare a carierei tale în inginerie automotive.

Conform Telegraph.com.uk, daca alegi să lucrezi în această industrie, poți schimba lumea cu adevarat.

Împreună cu colegii tăi vei avea un impact direct asupra vieților oamenilor, deoarece mașinile sunt peste tot și reprezintă o parte enormă din cultura și stilul de viață modern.

Să devii inginer automotive îți va permite o prețioasă oportunitate în a influența mașinile viitorului.

Varietatea tehnologiilor, digitalizarea și automatizarea rezultate ca urmare a proceselor de R&D au generat oportunități/roluri multiple, vei putea opta sa lucrezi cu o mare diversitate de tehnologii.

Creativitatea, cunoștințele si abilitățile tehnice reprezintă cheia pentru a obține succes în automotive.

Lipsa de experiență nu reprezentă un impediment, deoarece companiile crează noi oportunități pentru juniorii talentați din domeniu și nu numai. 

Tot conform Telegraph.com.uk, compania McLaren recunoaște nevoia de a angaja tineri talentați care să continue să asigure brandul lor ca și leader în inovație și să primească o diversitate de background-uri.       Studenții din IT, gaming și Cercetare-Dezvoltare vor avea deasemenea un viitor în automotive.

Un alt model de succes îl reprezintă parcursul profesional al unui inginer automotive din compania ALTEN, leader de piață în domeniul consultanței în IT & inginerie. Cele două componente ale evoluției unui tânăr inginer angajat sunt urmatoarele:

Dezvoltarea Verticală - evoluția de la inginer Junior-la Middle- Senior la Șef de echipă, spre exemplu: inginer ADAS Software Engineer, Embedded C Developer** (roluri descrise mai jos).

Dezvoltarea Orizontală - migrarea pe proiecte diverse si interesante, mobilitatea pentru diversitatea background-ului tehnic - exemplu: inginer design CATIA*** (rol descris mai jos). 

Câteva astfel de de roluri importante în ingineria automotive sunt urmatoarele:

Inginer Simulare Numerică: contribuie la conceperea produsului/procesului a noilor vehicule din planul de gamă, a vehiculelor în viața serie prin realizarea de simulări, analiza rezultatelor obținute, întelegerea diferențelor față de țintă și propunerea de soluții.

Dezvoltator HIL: principala atribuție o reprezintă calibrarea și configurarea SW / HW pentru bancurile HIL pentru a obține o simulare în timp real a sistemului, scenarii de testare, capacității de a lucra pe bancul de lucru etc.

Inginer Securitate Pasivă: are ca rol principal verificarea de asamblare a sistemului complet, stabilirea unor condiții limită, analiza rezultatelor, recuperarea geometriilor sub forma unui fișier CAD, scrierea unei note de sinteză etc.

Inginer ADAS SW*: va face parte din echipa de software care va dezvolta componente avansate pentru ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems) de noua generatie și pentru sisteme de conducere automată, cu focus asupra masinilor automate, inteligența artificială.

Embedded C Developer**: rol principal în definirea arhitecturii SW, implementarea componentelor si crearea specificațiilor de test etc.

Inginer Design CATIA***: asigură robustețea concepției produs/proces, pilotează planul de validare numerică și fizică în coerență cu planele de dezvoltare piese vehicul etc.

Inginer AUTOSAR: contribuie la dezvoltarea unui software firmware de înalta calitate pentru sisteme integrate pentru micro-controlere și procesoare urmând standardele automotive.


De ce este asadar cool sa fii inginer automotive ? 

Dacă se adauga motivelor mai sus-mentionte faptul că nivelul veniturilor din domeniu devine din ce în ce mai atractiv, perspectiva de a evolua în aceasta carieră se transforma într-o alegere ofertantă.

Cum poți intra în legătură cu noi ? 

Scrie-ne la jobs@altenromania.ro pentru a discuta cum te putem integra în echipă dacă ești pasionat de domeniu.