Ponturi in alegera unui job

Daiana • Oportunități

Ponturi in alegera unui job

Esti absolvent al unei facultati si-ti cauti de munca? Te sperie anunturile in care se cauta experienta? Incepi sa-ti pierzi increderea? Nu dispera, exista solutii pentru orice problema.

Cand alegi o facultate, trebuie sa stii cont si de posibilitatile pe care ti le ofera dupa absorvire. Astfel incearca sa impaci dorintele tale cu cerintele de pe piata muncii, alegand sa urmezi o facultate intr-un domeniu cautat.

In timpul facultatii, este recomandat sa participi la diferite proiecte, sa te implici in activitati extrascolare, si de ce nu sa faci parte din organizatii de voluntariat, incercand sa capeti putina experienta in domeniu. 

Incearca sa dai tot ce ai mai bun, sa inveti cat mai mult cu putinta si iei licenta cu o nota mare, ceea ce iti va aduce un plus in fata unui eventual angajator. Din timpul facultatii, mai ales in ultimul an, este recomandat sa incerci sa lucrezi pentru diferite firme chiar si fara bani, doar pentru a capta increderea unui angajator.

Dupa examenul de licenta, vine perioada master-ului, in care este recomandat sa iti gasesti un loc de munca. Chiar daca lipsa banilor, uneori este acuta, nu te multumii cu un job care nu necestia studii superioare, sau in alte domenii de cat cel in care te-ai pregatit. Aceasta fapt poate duce la plafonare.

Accepta chiar si un post mic in domeniul pentru care te-ai pregatit, si ambitioneaza-te sa evoluezi. Succesul este rezultatul muncii, si vine cu timpul prin perseverenta si multa rabdare.

Participa la diferite targuri de joburi, avand un CV bine pus la punct. Daca esti selectat pentru un interviu, pregateste-te din timp, studiaza cu atentie firma si fi pregatit pentru chiar si pentru cele mai neasteptate intrebari. Imbraca-te elegant si nu fi crispat. Un strop de carism, un zambet si multa stiinta reprezinta ingredientele necesare pentru a castiga postul dorit.

Pentru alegerea job-ului potrivit, tine cont de ceea ce poti tu oferi, si de beneficiile oferite de catre angajator. Intre acestea doua trebuie sa fie echilibru.