Practica din timpul facultatii ar putea fi recunoscuta ca experienta profesionala

Sergiu Porcaras • Oportunități

Practica din timpul facultatii ar putea fi recunoscuta ca experienta profesionala

Pentru multi nu mai e o noutate faptul ca dupa terminarea studiilor, cei care incep sa-si caute un loc de munca, se afla in situatia in care angajatorul intr-un mod absurd si de neinteles le cere experienta. Practic singura experienta pe care in mod normal o poti capata este cea din facultate.

 

Astfel deputatul PSD Mihai Sturzu, a declarat ca deja este in curs de elaborare un proiect de lege, care propune ca perioadele de practica si de voluntariat ale studentilor din timpul facultatii sa fie recunoscute drept experienta profesionala.

 

Si acum intrebarea oarecum logica! De ce sa nu fie recunoscuti practic toti anii de facultate ca si experienta profesionala? Dar poate nu o sa aflam prea curand in ce tip de experienta am putea incadra studiile superioare. Cred ca mai mult ca sigur in categoria o „experienta de viata”. Asa ca daca acest proiect legislativ va trece, la inceputul anului universitar 2013-2014 studentii vor putea sa beneficieze deja de aceasta lege.

 

Cat de importanta este experienta profesionala?

Foarte multe companii aleg sa-si formeze propriul personal cu tot felul de training-uri, schimburi de experiente, etc, insa o minima experienta intr-un anumit domeniu conteaza foarte mult si reprezinta in acelasi timp si un avantaj.

Si este bine totusi ca cineva se gandeste si la asta! Astfel ca orice faci in facultate, de la practica pana la actiuni de voluntariat, proiecte sau prezentari si poate fi luat in considerare ca si experienta profesionala reprezinta un prim pas pentru tanarul student din ziua de azi.

Insa mai important decat asta, este ca acest proiect de lege sa se si aplice si sa nu ramana doar niste cuvinte frumos asternute pe o foaie de hartie.