De ce sa-mi caut chirie inca din vara?

Sergiu Porcaras • Studenție

De ce sa-mi caut chirie inca din vara?

Este foarte important unde o sa stai si mai ales cat o sa platesti pe luna. Ca si student, bineinteles ca vrei sa platesti cat mai putin. Si cand ma refer la putin, ma refer la o suma care sa nu depaseasca 100 de euro/luna, daca esti in Bucuresti.

 

In cazul in care nu ai primit loc in camin, sau pur si simplu nu doresti sa-ti imparti camera cu inca unul, doi, sau trei colegi, te poti muta foarte simplu intr-un apartament de minim doua camere. Asta daca ai tai parinti sunt de acord sa-ti plateasca lunar, pe langa traiul tau de zi cu zi si umila chirie care se poate ridica la cateva milioane bune pe luna.

 

Au...nu au, trebuie sa termini si tu o facultate! Ce conteaza ca nu stai la camin! Doar nu o sa sufere „baiatul mamei”, sau „fata tatii” din pricina asta. Asa ca daca tot ti-au propus targul asta, adica sa-ti gasesti o chirie la un apartament, cel mai bine e sa incepi din timp sa-ti cauti. Undeva din iunie-iulie ar fi ideal! Altfel, ca si la economie...crescand cererea, automat oferta scade, iar pretul unui apartament (chiria pe luna), va fi mult mai mare.

 

Si daca te implici putin, nici nu este foarte complicat. In primul rand trebuie sa iti gasesti niste colegi cu care sa imparti un apartament de doua sau mai multe camere. Apoi locatia, asta daca te intereseaza sa nu faci foarte mult pana la facultate si in cele din urma, dar cel mai important este pretul. Poti gasi usor un apartament cu 3-4 camere si sa te ajunga undeva la 80-100 euro/persoana, destul de avantajos zic eu.

 

Cu cat amani momentul asta, cu atat o sa platesti mai mult la chirie, asa ca daca tot te-ai gandit sa te muti la chirie, ar fi cazul sa incepi sa-ti cauti inca de pe-acum.