De ce vin studentii la facultate?

Nemesu Razvan • Studenție

De ce vin studentii la facultate?

Se stie foarte bine ca studentii nu merg la facultate sa invete, sau, in cel mai rau caz, procentul dorintei de cunoastere este de maxim 30%. Restul este chef de distractie, socializare si construire de amintiri placute.

Daca sunteti studenti stiti asta mai bine ca oricine, iar daca ati fost studenti rememorati totul cu nostalgia specifica si daca vreti sa fiti, atentie la Bac, va faceti fel de fel de scenarii despre cum o sa fie.

Intr-adevar, studentia e o nebunie curata alimentata de adrenalina, tinerete si mai ales de cluburi si putin, doar putin alcool.

Cu o evolutie rapida de la camine culturale la ceea ce sunt astazi, cluburile au devenit adevarate “bum-uri” financiare pentru patronii lor si sunt, poate singurele locuri din 2013, unde oamenii se mai cunosc intre ei fizic. Daca mergi intr-un club, uneori e mult mai usor sa scoti telefonul sa vorbesti pe facebook cu fata de langa tine decat sa tipi la ea intr-un club). Ideea e ca, blamate de parinti, profesori si alti oameni care au fost obisnuiti cu o anumit regim si cu o anumita viata, cluburile sunt totusi un element social care ne pastreaza inca in lumea reala si ne fac sa ne simtim oameni in adevaratul sens al cuvantului.

Intr-adevar, acestea au si partile lor proaste pe care fiecare copil, adolescent,  student si tanar le are bine implementate in creier si repetate de nenumarate ori de catre parinti, insa tot parintii ne zic mereu ca e foarte bine sa privesti partea plina a paharului.

Asadar,  e recomandat si pentru cei mai in varsta sa isi puna nebunia la incercare din cand in cand si sa isi scoata prietenii la o zbenguiala, pentru ca o amintire placuta nu strica niciodata si in felul asta inteleg mult mai bine ce fac ai lor copii in timpul liber.