Articol adaugat de Andrei Ceauru

„Mi-e poftă să fac bine” pentru Casele Ronald McDonald

Campania „Mi-e poftă să fac bine” are ca scop strângerea de fonduri pentru construirea celei de a treia case Ronald McDonald. De asemenea, în cadrul campaniei ”Mi-e poftă să fac bine!” desfășurată în perioada 14 – 20 noiembrie, în fiecare dintre cele 68 restaurante McDonald’s din țară, clienții, angajații și partenerii companiei vor fi încurajați să doneze pentru cauza Fundației.

McDonald’s va dona cate un leu din fiecare Big Mac sau McChicken (sandvis sau meniu) vandut in perioada campaniei, totul pentru a strange suma necesara pentru construirea celei de a treia case a Fundatiei.

Până în prezent, peste 15.000 de familii au fost primite în “Casele departe de casă” Ronald McDonald din București și Timișoara. Casele construite prin intermediul Fundatiei ofera cazare gratuita si toate conditiile necesare parintilor ai caror copii sunt internati in spitale pentru tratamente pe termen lung. Pe toata durata tratamentului parintii sunt aproape de copii, pentru a le oferi toată susținerea și dragostea.

Ioana, mama Dianei, 10 ani, Casa Ronald McDonald Timișoara:Aici ne recăpătăm forțele, având liniște, având acces la toate utilitățile casei, bucătărie, sală de mese, frigider, dulap de alimente, veselă, baie proprie. Aici am avut ocazia să socializăm cu alte familii, să legăm prietenii, să ne sprijinim reciproc.” 

McHappy Day este cel mai mare eveniment anual al Fundației pentru Copii Ronald McDonald. Persoane publice, parteneri, angajați și prieteni ai McDonald’s devin purtători ai mesajului ”Mi-e poftă să fac bine” pentru a susține cauza Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

 

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 15.000 de familii au fost primite în aceste “Case departe de casă”. McHappy Day este cel mai mare eveniment anual caritabil pe care McDonald’s îl organizează în vederea strângerii de fonduri pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald.

De asemenea, începând cu anul 2013 Fundația este coordonată de un consiliu onorific, din care fac parte:

Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul spitalului de copii Grigore Alexandrescu

Prof. Univ. Dr. Mărgit Șerban, directorul secției de hemato-oncologie a spitalului de copii Louis Țurcanu

Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă

Dna. Amalia Nastase, personalitate publică

Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s in România

Citeste si despre: